Uitgeverij Paradigma

Hieronder vindt u de boeken van Het Paradigma. U kunt bestellen door naar het boek in kwestie te gaan (op de rubriekenbalk, “Uitgeverij Paradigma”, hierboven uiterst rechts) en dan op de bestelknop te drukken bij het boek in kwestie. U ontvangt dan een formulier met alle nodige gegevens, ook in verband met bescherming van privacy etc.

De start van Schadow komt ongelukkig heel dicht in de buurt van een periode van twee weken dat de kantoren van onze uitgeverij gesloten zijn. Bestelt u zonder verwijl: wij brengen nog leveringen naar de post tot donderdag 14 juni. Daarna pas weer op 29 juni – en dan ononderbroken. Normaal gesproken gaan wij twee keer per week naar de post, zodat u op het bestelde boek nooit langer dan een paar dagen hoeft te wachten.

Blijft u ons welgezind.

ciao,

 

Eurykleia

 

 

Alle lust wil eeuwigheid

 

 

 

 

 

Alle lust wil eeuwigheid bevat zeven – sommige daarvan nooit eerder gepubliceerde – verhalen van Lucas Mariën : Titanic, Vermetel kamperen, Immaculée, De macht van de tiktiri, Heren van het morgengrauwen, Tine had toch nooit kunnen roeien!, Alle lust wil eeuwigheid.

De bundel wordt voorafgegaan door het veelbesproken Traktaat van het alsof, een essay van 90 pagina’s waarin niet alleen de vraag wordt gesteld naar de afwezigheid van literatuur in het gebied dat het centrum van Europa uitmaakt, naar de onderdrukking van dit deel van de Nederlandse literatuur, maar ook naar het in rook opgaan van de door Walschap en Van Ostaijen ingeleide revolutie.
De traditionele katholieke onderdrukking wordt de voorbije decennia aangevuld door die van links. Waarom is de literatuur even corrupt als de justitie? Waarom is er over literatuur geen discours op academisch niveau? En over de post-literatuur en haar tegengif: de ecologische klassiek.

 

Alle lust wil eeuwigheid
Berlijn 2017
272 pagina’s
16 euro – Verzending inbegrepen

 

De Vissende Kat – Hermansnummer

 

Uitgeput!

Maar de belangrijkste bijdragen uit dit Hermansnummer

komen in Mariëns eerste Hermansboek.

Hierover binnenkort meer.

 

https://i1.wp.com/kurtz.owncube.com/hetparadigma/wp-content/uploads/2017/11/cover-VK-definitief.jpg?resize=940%2C665&ssl=1

 

Een uitgave van het Front voor meer Moeilijkheid.
Auteur : Lucas Mariën
Het Vissende Kat-nummer dat helemaal aan Willem Frederik Hermans gewijd is.

Nog maar enkele exemplaren!

De Vissende Kat – Hermansnummer
maart 2010
2de druk
33 pagina’s
7,5 euro – Verzending inbegrepen

Uitverkocht! NEE! We hebben nog enkele exemplaren gevonden!!!

Het Hermansnummer van de Vissende Kat zal grotendeels worden opgenomen in het eerste Hermans-boek van Het Paradigma.

 

 

Schadow

 

 

 

Biedermeiertijd. Dowendans, de “eerste Nederlander op de Witte Berg”, krijgt van de beroemde dichter Oud IJzer de opdracht om een portret te zoeken van zijn voormalige vriend, de schilder Schadow. Daarvoor moet hij langs diens weduwe Friederike passeren en is de confrontatie met Cäcilie, Schadows zus en Dowendans’ voormalige grote liefde, onvermijdelijk.
Dowendans wil zijn versie van de tocht naar de berg nu publiek maken.
Hij ontmoet een medicus die beweert dat de psyche net zo goed beschreven en behandeld kan worden als het lichaam.
Tegen de achtergrond van de dreigende putsch tegen het Koninkrijk der Nederlanden en de afscheuring van de zuidelijke provincies, gaat hij op bezoek bij een bekende landgenoot in Wenen: Louis van Beethoven.

 

 

Schadow
Berlijn, juni 2018
340 pagina’s
21 euro– Verzending inbegrepen

 

 

Een gecomprimeerde reynebeau met certificaat

 

 

 

 

 

 

 

 

De Zwijgende Profeet

 

verschijnt in oktober 2019

 

 

error: Kopij bescherming !!